У випічці часто використовують розпушувач, або пекарський порошок. Все для того, щоб виріб в кінцевому результаті вийшов високим та пухким. Однак бувають випадки, коли такого важливого компонента може не бути під рукою. Тому на допомогу приходять інші інгредієнти.
Про це розповіли в кулінарному блозі "food_sisters" в Instagram.
Лимонна кислота
Так, для цього методу змішайте: 5 ст. л. соди + 3 ст. л. лимонної кислоти + 12 ст. л. борошна\крохмалю.
Зазначається, що одна чайна ложка такої суміші здатна замінити пакетик купованого розпушувача.
Харчова сода
У борошно соду потрібно додавати у такому співвідношенні: 1 ч. л. розпушувача = 1 ч. л. соди.
Важливо пам'ятати, що сода допоможе замінити розпушувач у тих рецептах, до складу яких входять кислі інгредієнти: сметана, кефір, йогурт, фрукти та ягоди.
Харчова сода + оцет
Для такого способу змішайте: 1 ч. л. розпушувача = 1\2 ч. л. соди + 1\4 ч. л. оцту. Однак, пам'ятайте, як тільки ви додали компоненти, тісто потрібно відразу ставити в духовку. Інакше все буде марно.
Газована вода
Така ідея підійде для тих рецептів, в яких тісто готується на воді. А газовану воду додають замість звичайної води.
Алкоголь
Він зробить випічку дуже повітряною. Все тому, що алкоголь зменшує клейковину борошна.
Його варто додавати у таких пропорціях: 1 ст. л. алкоголю на 1 кг тіста.
Раніше ми повідомляли, що нутриціолог дала рецепт ситного гарячого блюда.
Також ми писали, що названа найкраща закуска під спиртне на Новий Рік.