Лікарі розповіли про те, яка олія є найкращою для приготування їжі, адже приносить неймовірну користь буквально при кожному вживанні.
Про це пише Eatthis.
За словами дієтолога Катріни Тріско, мова йде про олію авокадо. І хоч такий вид рослинного жиру не дуже популярний серед українців, лікарка радить вводити його до свого раціону.
"Вона надзвичайно універсальна завдяки своєму м'якому смаку і високій температурі димлення", - говорить доктор.
Вона радить використовувати олію для заправки салатів, або ж смаження їжі.
"Це відмінна олія для приготування їжі при високих температурах, наприклад, для смаження на мангалі, запікання або смаження на пательні", - пояснює Тріско.
Олія авокадо володіє широким спектром переваг для здоров'я серцево-судинної системи.
Згідно з дослідженням 2018 року, споживання цільного авокадо і олії авокадо було пов'язано з підвищенням рівня "хорошого" холестерину, тобто ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ).
Сукупність вивчених досліджень вказала на "потенційний зв'язок" між споживанням авокадо та зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Ще одне дослідження доводить, що олія авокадо покращує здатність організму людини поглинати каротиноїди - тип природного пігменту, який зазвичай зустрічається в жовтих, помаранчевих і червоних фруктах і овочах.
Дослідження пов'язують споживання каротиноїдів з поліпшенням зору і зниженням ризику раку молочної залози і простати.
Раніше ми писали, що станеться, якщо часто їсти рис.
Підписуйтесь на дружній Telegram-канал, який висвітлює всі злочини РФ проти України.