Салат з помідорів і огірків краще не додавати у свій раціон
Помідори і огірки самі по собі дуже корисні овочі, але при змішуванні можуть завдати істотної шкоди організму. Незважаючи на вміст у даних продуктах корисних компонентів, разом ці овочі є класичним прикладом дії антивітамінів.
Помідори багаті вітаміном С, калієм, фолатами і вітаміном К. Однак найбільше томати цінні тим, що вони є основним джерелом потужного антиоксиданту лікопіну, що знижує ризик серцевих захворювань і раку.
В огірках є величезна кількість вітамінів і мінералів: С, А, Е, К, кальцій, калій, залізо, марганець, фосфор, цинк, хлор, йод, хром, натрій і магній. Також в огірках міститься велика частка ферменту аскорбінази, яка є головним антагоністом вітаміну С.
Тому весь вітамін С, який надійшов у організм з помідорами, нейтралізується компонентами огірка. І це є істотним мінусом.
Також вживання помідорно-огіркового салату має поганий вплив на травлення. Адже при перетравленні помідорів в шлунково-кишковому тракті утворюється кислота, а при вживанні огірків - луг. В результаті відбувається процес утворення солей, шкідливих для печінки і нирок.
Крім того, шлунок не може одночасно виділяти ферменти, які потрібні для перетравлення огірків і помідорів. Виходить, що один овоч засвоюється, а інший гниє в цей час в шлунку. За підсумком відбувається надлишок газоутворення.
Огірково-помідорний салат також може почати викликати коліки в животі, здуття шлунку та зайву набряклість. Регулярне вживання такої страви загрожує викликати збої в роботі органів ШКТ і печінки.
Окремо овочі та фрукти корисні в будь-якому віці. Але, якщо змішувати несумісні продукти, то організм буде відчувати навантаження і дискомфорт. А це не кращим чином позначиться на вашому самопочутті.
Ми писали, що названий самий корисний салат, який обов'язково вживати влітку.
А також про те, які продукти із супермаркетів є самими шкідливими.