Всі знають, що свіжа полуниця довго не може зберігатися. Її термін придатності дуже швидко добігає кінця.
Але є способи, як зберегти цю ягоду свіжою, пишуть експерти у виданні Express.
Як тільки полуниця втрачає свою свіжість, вона стає м'якою, а її солодкість зникає. На ній також може з'явитися цвіль, яка швидко поширюється на інші фрукти.
Однак, використовуючи тільки білий оцет і воду, ви можете продовжити життя полуниці на кілька днів.
Вам знадобляться
Спочатку додайте півсклянки білого оцту і два з половиною склянки води у велику миску. Додайте полуницю в суміш і дайте постояти кілька хвилин. Оцтова кислота в білому оцті діє як дезінфікуючий засіб і вбиває будь-які бактерії або спори цвілі на фруктах.
Потім дістаньте полуницю і ретельно висушіть. Ви можете зробити це, помістивши ягоди в салатницю з паперовими рушниками або давши їм висохнути в друшляку.
Переконайтеся, що ягоди повністю сухі, через те, що надлишок вологи може привести до того, що вони швидше запліснявіють.
Потім зберігайте полуницю в холодильнику, накривши її паперовим рушником. Таким же способом ви можете продовжити життя і інших ягід, наприклад, малини або ожини.
Вам буде цікаво дізнатися, як зберегти вдома банани жовтими протягом двох тижнів.
До речі, ці продукти харчування славляться своїм антираковим ефектом. Включайте сміливо їх в раціон.