Дослідники відкрили несподівану властивість паприки
Вчені з Великобританії виявили незвичайну властивість однієї з найпопулярніших спецій. Як повідомляється, тепер рак можна запобігти з допомогою паприки. Щобільше, серед інших корисних властивостей популярної спеції – здатність запобігти серцево-судинні та інші захворювання.
Як розповідають дослідники, паприка впливає на "поганий" холестерин і знижує ризик розвитку атеросклерозу. Крім іншого паприка має у складі каротиноїд капсантин, який підвищує концентрацію "хорошого" холестерину, який виступає в ролі чистильника судин, а також сприяє звільненню їх від холестеринових бляшок. Однак головне відкриття пов'язано з позитивним впливом паприки на розвиток онкології. Дослідження було опубліковано в журналі Nature.
"Коли справа доходить до основних причин смерті в усьому світі, перше місце в списку займають рак і хвороби серця. Зверніть увагу на паприку. Ці прянощі з сушеного перцю Capsicum annuum мають властивості, що захищають від виникнення небезпечних патологій", - поділилися дослідники.
Так, її компоненти, серед яких бета-каротин, лютеїн і зеаксантин, протидіють окислювальному стресу, здатному провокувати онкологію. Речовини паприки, своєю чергою, можуть пригнічувати ріст та виживання ракових клітин. В одному з досліджень було доведено, що у жінок, які споживали паприку на 25-35% зменшувалися ризики захворіти на рак молочної залози.
Нагадаємо, що раніше лікарі розповіли, люди з якою групою крові живуть найдовше.
Також раніше ми писали, що онколог назвав симптоми раку, які не можна ігнорувати.