Лікар пояснив, чому ковбасу потрібно виключити з раціону як можна швидше
Регулярне вживання ковбасних продуктів може призвести до проблем зі здоров'ям. У багатьох видах ковбаси міститься м'ясо низької якості, а також інші речовини, які згубно позначаються на здоров'ї людини.
Як зазначила лікар-гастроентеролог Інна Мазько, в ковбасі міститься багато допоміжних продуктів, які негативно впливають на стан людини та навіть можуть викликати важкі захворювання. Про це вона розповіла в коментарі для "Комсомольської правди".
"М'яса в ковбасі, в кращому разі, до 40%. Причому це м'ясо низької якості, субпродукти, перемелені хрящі й так далі. Решта – соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, підсилювачі смаку, барвники", - повідомила фахівець.
Крім того, в ковбасу додають нітрити, які потрібні для рожевого кольору продукту. А ці речовини можуть викликати рак. Фосфати у складі ковбаси потрібні для утримання вологи, але вони порушують засвоєння кальцію і можуть спровокувати розвиток остеопорозу і рахіту.
Лікар порекомендувала відмовитися від вживання ковбаси людям із захворюваннями шлунка і кишківника. Здоровим людям, які люблять ковбасу, варто уважно читати склад і не вживати її постійно. Також вона порадила готувати ковбасу самостійно, з натуральних інгредієнтів.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які овочі обов'язково потрібно включити в раціон в листопаді.
А також розповідали про те, що дієтологи назвали саме корисне м'ясо для зміцнення імунітету.