Гранат - дуже корисний фрукт, адже він підвищує гемоглобін, допомагає зміцнити серце і судини, чоловікам - поліпшити потенцію, а жінкам - збалансувати гормональний фон. У багатьох виникає питання, як потрібно їсти зерна граната - з кісточками або без. Другий варіант звичайно незручний, але в деяких випадках кісточки все ж потрібно випльовувати.
Що потрібно знати про користь і протипоказання граната, і чи потрібно відділяти кісточки - читайте нижче в нашому матеріалі Styler.
На думку гастроентеролога Наталії Ковальової, кісточки не можна їсти при виразці або ерозії шлунка.
Якщо ж протипоказань немає, зерна можна сміливо їсти цілком. Крім того, кісточки... корисні.
Кісточки граната містять складні вуглеводи, або полісахариди: крохмаль і клітковину. Ці речовини потрібні шлунково-кишковому тракту людини для роботи його перистальтики і виведення токсинів.
Лікарі кажуть, що вживання фрукта допоможе зміцнити серцево-судинну систему, поліпшити функції щитовидної залози і склад крові, в тому числі істотно допоможе в підвищенні гемоглобіну.
Звичайно ж його потрібно їсти для зміцнення імунітету і захисту організму в сезон розгулу ГРВІ.
Гіпертонікам гранат допоможе знизити тиск. Регулярне вживання фрукта допоможе вивести з організму токсини і оздоровити печінку.
Вітаміни і мікроелементи в гранаті піклуються про красу і молодість, покращують здоров'я шкіри і волосся.
Жінкам гранат корисний, оскільки містить гормон естроген, що особливо корисно при клімаксі.
А чоловікам завдяки наявності вітаміну В12, вживання фрукта простимулює кровообіг і вирішить проблеми з потенцією.
Раніше ми писали, що станеться з організмом, якщо щодня з'їдати по одному апельсину.