Як моментально зварити горох в супі: два найдоступніші способи
Горох, один з найпопулярніших представників сімейства бобових, має багато корисних властивостей і широко поширений в нашому раціоні - у супах, салатах, пюре тощо. Приготувати страви з горохом не складає складнощів, а от розварити його - дійсно тривалий процес.
Втім, є способи його значно прискорити.
Які прості "хитрощі" допоможуть швидкій розварці гороху - читайте в матеріалі нижче.
Зазвичай для кращого розварювання гороху його замочують на кілька годин, щоб крупа добре набухла. Додамо також, що крупи промивають вручну за пропорціями: на 1 кг зерна приблизно 2,5-3,5 л води, а очищати зерно потрібно до тих пір, поки зливна вода не буде прозорою.
Після чого горох знову промивають, заливають чистою водою і ставлять на вогонь варитися.
Способи зварити горох без попереднього замочування
Перший варіант. Перш ніж варити горох - промиваємо його під струменем холодної води, причому ретельно.
- Коли муть у воді пропадає і вона стає прозорою, кладемо горох в холодну підсолену воду, ставимо на плиту і чекаємо закипання.
- У каструлю через 10 хвилин додаємо пів склянки холодної води - так після повторного закипання горошини стають м'якими практично за кілька хвилин.
- Для більшого ефекту, щоб горох був більш розсипчастим, процедуру можна повторити.
Другий варіант. Звичайна харчова сода також дозволить вашому гороху швидко розваритися.
- Для цього після закипання крупи через хвилин 10-15 слід в каструлю додати соду - виходячи з пропорцій 0,5 чайної ложки на 2 літри рідини.
- Вже через 5-7 хвилин горох стає м'яким.
Варто зауважити, що якщо "передати куті меду" з кількістю соди, то у страви з'явиться характерний смак, що не всіх порадує - тому будьте уважні з пропорціями.
Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла, як правильно готувати бобові, щоб не страждало травлення.
А також ми писали, який засіб треба додати у воду, щоб легко змити "хімію" з овочів і фруктів.