Зварити яйце - це дуже просто, але почистити його може виявитися непростим завданням. Лимон може прийти вам на допомогу і вирішить велику проблему на кухні. Цей цитрусовий фрукт з численними перевагами може вас здивувати.
Про це пише видання Sante.
Лимон може допомогти вам у нелегкій у справі з очищення яєць. Цей трюк заощадить вам багато часу на приготування невеликих страв і салатів.
Після варіння яєць близько десяти хвилин в киплячій воді настає час їх очищення, тобто видалення шкаралупи.
Для початку вам потрібно буде розрізати лимон навпіл і натерти їм яєчну шкарлупу перед варінням (можна також кинути чверть лимона в воду для варіння яєць).
Потім занурте яйця в воду і дайте постояти до бажаної консистенції. Після приготування ви побачите, що шкарлупа дуже легко відділяється. Тепер її знімати дуже просто.
Також існує ще одна хитрість по очищенню яєць.
Якщо трюк з лимоном може сильно допомогти вам почистити кілька яєць поспіль, є ще один прийом, який скоротить ваш час перебування на кухні.
Ви можете очистити зварене круто яйце менш ніж за 20 секунд за допомогою цієї техніки.
Для цього вам потрібно залишити яйця в каструлі при кімнатній температурі не менше ніж на чверть години перед їх варінням.
Витягнувши продукт з каструлі, промийте яйце під холодною водою і знову дайте йому постояти 5 хвилин.
Після цього кроку постукайте по яйцю з обох кінців ложкою або об тверду поверхню. Шкаралупа дуже легко відокремиться.
Нагадаємо, що ми писали раніше, які яйця не можна купувати в магазині.