Навесні дуже багатьом людям не вистачає вітамінів і при появі перших сезонних овочів, варто заповнити нестачу. Корисними є майже всі овочі, які з'являються по сезону.
Однак медики з'ясували, який саме овоч є найкориснішим у весняний період. Про це повідомляється в матеріалі 24.com.ua.
Корисність овоча оцінили ще в Стародавньому Римі й молоді пагони цього делікатесу дуже корисні. Найкориснішим першим весняним овочем є спаржа. Її перші плоди з'являються в середині квітня або початку травня – залежить від погодних умов. А дослідження показують, що цей овоч неймовірно корисний для організму, а особливо – для роботи кишечника.
У спаржі міститься аспарагін, який становить основну цінність цього овоча. Аспарагін допомагає організму вивести всі шкідливі токсини.
У спаржі містяться природні пробіотики, які позитивно впливають на життєдіяльність бактерій в кишечнику.
Спаржа дуже низькокалорійний продукт - в 100 грамах продукту всього 20 ккал
У ній міститься полісахарид інсулін, який дуже важливий для харчування колоній корисних бактерій в товстому кишечнику.
У спаржі багато антиоксидантів, які захищають травну систему від негативного впливу.
Цей овоч рекомендується вживати людям з проблемами серцево-судинної та нервової систем, оскільки в спаржі багато солей калію.
Спаржу рекомендується додати в раціон людям, у яких є проблеми з нирками та тиском.
Найкорисніші - овочі з закритими та твердими наконечниками, в них найбільше вітамінів. Корисні молоді пагони - їх можна їсти в сирому вигляді.
Спаржу можна готувати як гарнір або основне блюдо на пару, запекти на грилі або в духовці.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, кому може сильно нашкодити в раціоні зелений часник.
А також розповідали про те, у яких продуктах, крім молочки, міститься кальцій.