Маринуємо помідори на зиму: найшвидший і простий рецепт
Літо-відмінний час, щоб робити заготівлі на зиму. Одним з популярних продуктів, який використовують для зимових запасів - помідори. Мариновані помідори відмінно взимку підходять як для приготування страв, так і в якості закуски.
Найпростіший і легкий рецепт маринованих помідорів – читайте в нашому матеріалі нижче.
Вам знадобиться:
- Помідори - 450-500 г
- Цибуля ріпчаста - ¼
- Часник - 2 зубчики
- Свіжий кріп - 2-3 гілочки
- Чорний перець горошком - 5-6 шт.
- Сіль -1/2 столової ложки
- Лавровий лист - 1-2 шт.
- Цукор - 1,5 ст. ложки
- Оцет - 20 мл (9%)
- Вода - 500 мл
Спосіб приготування:
Помідори потрібно ретельно помити в проточній воді. Для закрутки вибирайте овочі середніх і невеликих розмірів, для цього рецепта підійдуть навіть чері.
Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо кільцями. Часник можна порізати або використовувати цілими зубчиками. Кріп миємо й підсушуємо. Його можна порізати або порвати руками.
Банки стерилізуємо, кришки опускаємо в киплячу воду на кілька хвилин. Воду для маринаду доводимо до кипіння.
На дно банки кладемо: цибулю, перець горошком, лавровий лист, часник і кріп. Потім наповнюємо банку помідорами та заливаємо окропом. Чистими кришками накриваємо, але закручуємо не відразу – даємо постояти 20 хвилин.
Воду з банок зливаємо знову в каструлю, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Потім доливаємо оцет, перемішуємо і знову заливаємо маринад в банки. Після цього - закочуємо кришки або щільно закриваємо.
Банки потрібно перевернути догори дном і накрити ковдрою або пледом. Коли банки повністю охолонуть - переносимо їх в комору або підвал, в будь-яке темне і прохолодне місце.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Клопотенко дав шалено смачний рецепт запіканки з кабачків.
А також розповідали про те, як приготувати охолоджувальні коктейлі, які врятують від спеки.