Мариновані огірки з кетчупом чилі - це закуска, що полюбилася багатьом, бо вона здатна "підірвати" ваші смакові рецептори.
Пропонуємо вам приготувати хрусткі огірочки за класичним рецептором, щоб побалувати себе і гостей взимку.
Для того щоб огірки вийшли хрусткими, вони повинні бути пружними і свіжими - найкраще з грядки. Але в будь-якому разі овочі краще замочити на годину в холодній воді перед маринуванням. Якщо тільки зірвали з грядки - досить 20-30 хвилин.
1. Ретельно вимийте банки з харчовою содою.
2. Свіжі огірки промийте, зріжте c них плодоніжки.
3. Воду закип'ятіть, додайте в неї кетчуп, цукор, сіль, перемішайте. Влийте оцет. Одержаний маринад прокип'ятіть протягом п'яти хвилин.
4. Банки і кришки простерилізуйте над парою або в мікрохвильовці (тільки банки).
5. Часник наріжте тонкими пластинами, а перець - кружками.
6. Покладіть в чисті банки спеції (запашний і чорний перець, часник, лавровий лист). Гострий перець кладіть за бажанням.
7. Далі в підготовлений посуд щільно укладіть огірки, ретельно їх утрамбуйте і залийте маринадом.
8. Прикрийте банки кришками і поставте їх стерилізувати в каструлю з теплою водою. Літрові ємності стерилізують протягом десяти хвилин.
9. Дістаньте банки, закрийте їх кришками, переверніть і залиште так при кімнатній температурі до повного охолодження.
Раніше ми писали, що кулінар розкрив секрет варення з черешні, додавши в ягоди особливий інгредієнт.