Людям з IV (АВ) групою крові, носіями якої є лише 5% населення Землі, потрібно подбати про свій раціон. Зокрема, слід надавати перевагу молочним продуктам, морепродуктам та зеленим овочам.
Про це американський лікар-натуропат Пітер Д’Адамо розповів у "Eat Right 4 Your Type".
Так, корисним для людей з такою групою крові стануть лосось, сардина, тунець, йогурт та кефір.
Також важливо вести активний спосіб життя та уникати шкідливої їжі, а саме: газованих напоїв, алкоголю, кофеїну, копченого та в’яленого м’яса. Все тому, що ці продукти можуть підвищувати ризик онкологічних захворювань шлунку.
За словами лікаря, генетично кожною групою крові зумовлені певні особливості в організмі людини, а харчові продукти вступають з нею у хімічну реакцію.
До того ж дослідження показало, що носії кожної з груп крові мають генетичну схильність до розвитку певних захворювань.
Тому у людей з четвертою групою крові знижений рівень шлункової кислоти у порівнянні з іншими. Це означає, що метаболічні процеси можуть бути уповільненими. Окрім того, лікар каже, що кращого травлення можна досягти, якщо не поєднувати в одному прийомі їжі білки та крохмаль.
Зазначається, що спорт грає критично важливу роль у зниженні стресу та підтримці здорового емоційного балансу. Тому доктор рекомендував носіям 4 групи поєднання заспокійливих та інтенсивних фізичних вправ, щоб підтримувати оптимальний баланс.
Раніше ми повідомляли, яка група крові збільшує ризик старечого недоумства.
Також ми писали, цей продукт підвищує холестерин і непомітно вас вбиває.