Лікарі кажуть, що улюблений багатьма українцями гарнір може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Мова йде про картоплю фрі, яку часто подають у ресторанах, що спеціалізуються на фаст-фуді.
Та і приготована таким чином домашня страва - не найкращий варіант для регулярного вживання, пише Eat This.
Так, учені провели масштабне дослідження, в якому було задіяно близько 4,5 тисяч людей. Результати експерименту були опубліковані в науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition.
У статті йдеться, що вживаючи картоплю фрі частіше двох разів на тиждень, люди підвищують ризик передчасної смерті удвічі.
Головна небезпека страви - велика кількість рослинної олії. Причому в закладах її замінюють набагато рідше, ніж хотілося б.
Таким чином картопля накопичує величезну кількість канцерогенів, що вкрай погано для серцево-судинної системи, оскільки ризик розвитку інфаркту та інсульту збільшується в кілька разів.
Крім того, "побічні ефекти" в результаті переварювання смаженої їжі включають нудоту, пронос, здуття та спазми живота.
Раніше лікарі також розповіли про те, кому не можна часто їсти гречану кашу. І в чому небезпека цього популярного серед українців гарніру.
Крім того дієтологи повідомили, для кого зловживання яблуками може відгукнутися проблемами зі здоров'ям, і скільки фруктів можна з'їдати протягом дня, щоб не виникало неприємних відчуттів.