Цибулю зустрічається у майже кожний страві. Цей овоч - один із засобів профілактики багатьох хвороб. Його використовують для полегшення болю в горлі, при застуді. Окрім цього, цибуля допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігає атеросклерозу. Також існує багато видів цього овочу.
Про це у Facebook розповіла дієтолог Світлана Фус.
Жовта цибуля
Цей овоч підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.
Це найпопулярніший вид цибулі, яка відмінно переносить термообробку. Зокрема, вона гостра та має дуже стійкий аромат. Найкраще підходить для салатів, соусів.
Червона цибуля
Червона цибуля містить антоціани – рослинні пігменти. У людей, які споживають продукти, багаті на антоціани, менший ризик серцевих захворювань.
Також при термообробці втрачає гарний колір, тому її краще їсти у сирому вигляді, додавати до салатів, бутербродів. Вона має такий насичений смак, як жовта.
Біла
Біла цибуля містить багато мінеральних солей і мікроелементів. До того ж вона має дуже інтенсивний смак, її краще використовувати для соусів, овочевих страв.
Цибуля-шалот
Такий вид цибулі має дуже ніжний смак та насичений запах. Вона відмінно підходить для супів, салатів та соусів.
Цибуля-порей
Має приємний солодкий смак, чудово поєднується з грибами, куркою, овочами.
Раніше ми повідомляли, що нутриціолог назвала продукти для підтримки жовчного міхура.
Також ми писали, що в Україні злетіли в ціні деякі овочі.