ua en ru

"Найкращий гарбузовий кекс у вашому житті!": Клопотенко дав рецепт розкішної випічки

"Найкращий гарбузовий кекс у вашому житті!": Клопотенко дав рецепт розкішної випічки Фото: Євген Клопотенко (instagram.com/klopotenko)

Ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати найсмачніший гарбузовий кекс, в якому, як це не парадоксально, зовсім не буде відчуватися гарбуз. Ресторатор запевняє, що цей рецепт стане для вас одним з найулюбленіших.

Про це переможець МастерШеф розповів на особистому YouTube-каналі.

Інгредієнти для кексу:

  • Гарбуз - 350 г
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Сіль - 1 дрібка
  • Цукор - 1 дрібка
  • Цедра 1 апельсина
  • Яйце - 2 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Олія - 100 мл (+1 ст. л. для змащування форми)
  • Цукор - 150 г
  • Тертий мускатний горіх - 1/3 ч. л.
  • Борошно - 250 г
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.

Покрокове приготування випічки

Запечіть порізаний гарбуз з дрібкою солі, цукру і гілочкою розмарину в духовці при температурі 180 градусів, щоб він став м'яким.

Натріть в ємність, де будете змішувати, тісто цедру одного апельсину і мускатний горіх. Змішайте інгредієнти для кексу в цій посудині: подрібнений в блендері запечений гарбуз, сіль, яйця, цукор. Розмішайте і додайте олію, знову розмішайте.

Додайте муку, розпушувач, перемішайте і відправте в духовку. Можна використати для цього форму для кексу. Поставте випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 50 хвилин.

Ваш найкращий гарбузовий кекс готовий!

Дивіться на відео нижче рецепт гарбузового кексу від відомого кулінара.