Їх краще не купувати. Названо найшкідливіші сорти хліба
Незважаючи на те, що в продуктовому магазині можна знайти багато корисного хліба, існує безліч ультра-оброблених булочних виробів, які можуть призвести до збільшення ваги.
Про це розповіли експерти у виданні Eat this, not That.
Який хліб найшкідливіший
У рафінованому, ультраобробленому хлібі мало клітковини, багато простих вуглеводів. Також він може містити доданий цукор, а ще в нього додають рослинні олії і консерванти!
Якщо ви турбуєтеся про своє здоров'я, вам варто знати, які буханки хліба не варто купувати, через те, що в них занадто багато оброблених вуглеводів. Це з часом може призвести до запальних реакцій.
На першому місці по шкідливості стоїть - білий пшеничний хліб з рафінованої муки. Він складається з рафінованих вуглеводів, які при регулярному вживанні викликають сильне запалення і шкідливі для здоров'я в цілому.
На другому місці - солодкий хліб з корицею. Краще взагалі виключити споживання такого продукту, бо в ньому величезна кількість доданого цукру.
Цікаво, що цільнозерновий хліб виготовляється з подрібнених, але не просіяних зерен, в тому числі в готовий продукт потрапляє й оболонка зерна, в якій містяться корисні для нашого організму речовини - вітаміни В і Е, а також клітковина.
Однак, незважаючи на користь, дієтологи рекомендують з обережністю вживати цільнозерновий хліб. Він є складним і грубим для перетравлення продуктом і не показаний людям зі слабкою травною системою, через те, що може привести до ускладнення хвороб.
То який же хліб їсти?
Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житній. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить в три рази більше клітковини, ніж пшеничний. Він краще засвоюється організмом і благотворно впливає на процес прискорення обміну речовин і засвоєння найцінніших мікроелементів.
Вам буде цікаво дізнатися про простий трюк, який надовго збереже хліб свіжим.
Читайте також, який хліб насправді псує фігуру.