Кулінар розкрила секрет смачнющої картоплі в духовці: мінімум сил і інгредієнтів
Картопля в духовці - одна з найулюбленіших страв як дорослих, так і дітей. Приготуйте таку смакоту і ваша сім'я обов'язково попросить повторити.
Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee.
Аліна пропонує запекти картоплю під ніжним соусом, і смак вас точно здивує.
Інгредієнти:
- Картопля - 6-7 шт. (750 г)
- Молоко - 500 мл
- Цибуля - 1 шт. (близько 170 г)
- Часник - 2 зубчики
- Цукор - 1/3 ч. л.
- Борошно - 1 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
- Вершкове масло - 30-40 г
Покрокове приготування
Наріжте цибулю, обсмажте її на суміші рослинної олії і вершкового масла до рум'яності. Додайте цукор і подрібнений часник.
Додайте борошно і обсмажте ще 1-2 хвилини.
Додайте молоко, варіть соус до загустіння, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.
Наріжте картоплю тонкими слайсами. Посоліть і поперчіть за смаком.
Змастіть форму рослинною олією. Викладіть картоплю, залийте соусом.
Випікайте 35-45 хвилин при температурі 200 градусів до повної готовності картоплі.
Раніше кулінар поділилася рецептом найпростішого і неймовірно смачного рулету з лаваша з фаршем.
Також ми писали про правильні пропорції хліба і цибулі для соковитих котлет.