Кулінар розкрив секрет смачнющих кабачкових оладок: подавати тільки так!
Кабачки - універсальний овоч, який можна смажити, тушкувати, запікати на мангалі, додавати в супи, а також готувати смачні оладки! Важливо - правильно їх подавати, впевнений кулінар Сергій Джуренко.
Як це робити, він розповів на своєму особистому сайті.
Інгредієнти для кабачкових оладок
- Молоді кабачки - 1 кг
- Яйце - 2 шт.
- Борошно - 3-5 ст. л.
- Рослинна олія - 100 мл
- Сіль, перець, caxap, мелений коріандр, мелений чорний перець, сода.
Молоді кабачки очистіть від шкірки (за бажанням), ретельно вимийте, відріжте хвостик. Подрібніть будь-яким доступним способом - м'ясорубка, терка, блендер. Дайте рідині стекти і трохи відіжміть.
Посоліть, поперчіть, додайте цукор (близько 1 ст. л. на кг кабачків). Можна для смаку додати мелений коріандр (1-2 щіпки). Обов'язково додайте соду (на кінчику ножа).
Вбийте в масу курячі яйця для скріплення при смаженні - 2 штуки на кілограм кабачків. Ретельно вимісіть до однорідності міксером або віночком.
Додайте борошно в такій кількості, щоб оладки не розтеклися і щоб борошно не забило смак кабачка. Для початку кулінар радить покласти три повних з верхом ложки, якщо потрібно, додати ще. Консистенція повинна вийти трохи рідшою, ніж ікра з кабачків.
Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Після першого смаження кількість борошна можна збільшити, виходячи з отриманого результату.
При кожному наступному смаженні доливайте трохи олії на сковороду. Для смаження потрібно стільки олії, щоб оладки в ній кипіли.
Викладайте тісто на розігріту сковороду столовою ложкою. Одна ложка - один оладок, але так щоб між ними були проміжки.
Смажте на середньому вогні з кожного боку 4-5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Спробуйте перші оладки на смак. Якщо потрібно, додайте сіль, спеції, борошно. Після смаження дайте вбратися зайвому жиру в паперовий рушник.
"Подавати до столу оладки виключно гарячими. Зі сметаною!!!" - настійно рекомендує кулінар.
Раніше Сергій Джуренко також розповів, як приготувати торт з кабачків.
Також Євген Клопотенко дав рецепт божественної кабачкової ікри, яку не потрібно тушкувати, смажити або варити.