Кулінар поділилася рецептом ідеального домашнього соусу до шашлику
Шашлик є улюбленою стравою багатьох українців, а помірно тепла погода за вікном відмінно підходить для вилазки на природу з мангалом. Традиційно до м'яса ми беремо покупний кетчуп, але є більш здорова і смачна альтернатива. Кулінар Елла Іванова розповіла, як легко і швидко приготувати ідеальний соус для шашлику.
Про це пишуть fakty.
Такий соус готується на основі томатної пасти з додаванням спецій і зелені.
Інгредієнт:
- Вода 300-350 мл води
- Кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л. (неповні)
- Цукор - 1 ст. л.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Базилікова сіль або сушений базилік
- Гвоздика - 2 шт.
- Суміш перців
При подачі потрібно додати зелень і часник за смаком.
Приготування соусу
У сотейнику з'єднайте пасту, цукор, сіль, базилікову сіль, гвоздику, перець.
Додайте воду (не всю - залиште 100 г для крохмалю).
Все добре перемішайте, варіть кілька хвилин.
З'єднайте крохмаль і воду, розмішайте і влийте до томатної маси.
Спробуйте на смак і проваріть ще пару хвилин.
Охолодіть і при подачі додайте зубчик часнику і зелень.
Фото: Соус для шашлику (fakty.ua)
Раніше суддя Мастершефа ресторатор Ектор Хіменес-Браво дав рецепт маринаду для шашлику, який підійде до будь-якого м'яса.
Також ми писали, що шеф-кухар поділився секретами приготування ідеального тіста для піци.