Булка для бургера - як тісто для піци, дуже важлива. Це основа основ, і вона буде визначати ваші враження від страви. Найголовніше, щоб булка була м'якою, але в той же час могла утримати сік котлети і не розвалитися від розмокання.
Хоча зараз вони продаються в магазинах, можна самому спекти ідеальну булку будинку, за рецептом кулінарного гуру Нового каналу, експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова.
* Яйця-290 г
* Молоко-160 г
* Дріжджі-45 г
* Цукор-90 г
* Сіль-18 г
* Вершкове масло-200 г
* Борошно вищого сорту-340 г
* Борошно манітоба (традиційне італійське борошно максимально високої якості) - 340 г
Протягом п'яти хвилин змішуємо яйця, молоко, дріжджі, цукор і суміш борошна.
Додаємо вершкове масло і сіль. Замішуємо 25-30 хвилин до стабілізації глютену. Даємо настоятися 20 хвилин при кімнатній температурі. Потім обминаємо тісто. Знову даємо настоятися 20 хвилин при кімнатній температурі і знову обминаємо. Відправляємо тісто в морозилку на 30 хвилин.
Поки тісто холодне, формуємо булочки приблизно по 100 г. викладаємо на деко, застелене пергаментом. Сформовані булочки придавлюємо зверху лопаткою і даємо відстоятися 1,5 години. Перед випіканням змащуємо булочки сумішшю жовтка з молоком. Випікаємо при 180 градусах 11-13 хвилин. Смачного!
Алекс Якутов дав рецепт булки для бургера (прес-служба Новий канал)
Читайте також, кулінар дав простий рецепт домашнього бургера.