Консервована кукурудза взимку - чудове доповнення салатів і гарнірів. Але згадуючи ціну на баночку цукрової смакоти, ми часто відмовляємо собі в задоволенні. Щоб не мучити себе дилемою, пропонуємо запастися домашньою консервованою кукурудзою, яка буде втричі дешевша за магазинну.
Рецепт Styler підгледів в Telegram-каналі Дача, сад та город.
Інгредієнти на 3 літри консервації:
Покрокове приготування
Простерилізуйте банку (чи три банки по 1 літру) та кришки.
Очистіть качани і проваріть 3 хвилини після закипання води. Коли кукурудза охолоне, відокремте зерна від качана. Використовуючи друшляк, промийте водою.
Покладіть зерна в каструлю і поставте на 3 хвилини на вогонь. Варіть при слабкому кипінні.
Тим часом зробіть маринад. Поставте ємність з водою на вогонь, всипте сіль і цукор. Після закипання знімайте з вогню.
Фото: Домашня консервована кукурудза порадує смаком (freepik)
Наповніть банки кукурудзою і залийте гарячим маринадом. Банки поставте в глибоку ємність, та простерилізуйте (літрову - близько години, трилітрову - 3-3,5 години)
Коли закінчите стерилізацію, витягніть банку і закатайте кришкою. Переверніть догори дном і укутайте теплим рушником, поки не охолоне.
Враховуючи, що в качані вареної кукурудзи близько 280 грамів зернят, ми отримаємо 840 грамів з трьох качанів.
Зараз качан можна купити за 10 грн, три - за 30 грн.
А от банка кукурудзи марки Bonduelle з 670 грамами кукурудзи коштує близько 82 грн, тобто 840 грамів за грубим підрахунком – 102 грн.
З урахунком витрат на цукор та сіль, наша консервована кукурудза буде втричі дешевшою за магазинну.
Раніше ми писали, скільки качанів кукурудзи можна з'їсти, і кому не можна її вживати взагалі.
Також повідомлялося, як зберігати консервацію, щоб банки не здулися і не "постріляли".