Кому категорично не можна їсти вишні, незважаючи на їх корисність
Вишня - дуже багата вітамінами і є низькокалорійною. Вона з черешнею належить до роду слив, але вони абсолютно не "близнюки".
Дієтолог Світлана Фус розповіла, чим корисна вишня, і кому її їсти категорично не рекомендується.
Чому вишня корисна
Вишня - чемпіон за низьким показником глікемічного індексу серед фруктів, він дорівнює 22. У черешні Індекс також низький - 25.
У вишні та черешні присутні макро- і мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній, кремній та інші, а також пектини, клітковина, а це 5-8% від денної норми в 100 г ягід.
Плоди вишні, особливо терпкі кислі сорти, містять мелатонін-гормон, що поліпшує сон, надає антидепресивну дію.
Вживання ягід, що містять вітамін З, вітаміни групи В, бета-каротин, вітамін Р, залізо, калій, а також клітковину і пектин - чудово для організму.
Що ще робить вишня
- Позитивно діє на роботу серця і стан судин.
- Робить позитивний вплив на рівень кров'яного тиску.
- Допомагає в роботі нервовій системі.
- Служить для профілактики простудних захворювань.
- Покращує травлення, перистальтику кишечника, допомагає при запорах.
- Добре впливає на сітківку ока, стан волосся і нігтів.
Кому ягода протипоказана
- людям з гострими і хронічними захворюваннями травного тракту;
- при виразці або гастриті з підвищеною кислотністю;
- при алергічної реакції на вишню слід відмовитися від вживання.
- Через високий вміст органічних кислот, вживання вишні може стати причиною пошкодження зубної емалі. Тому після їжі краще прополоскати ротову порожнину.
Як ми раніше писали, ця популярна ягода знизить високий рівень холестерину і цукру в крові.
Раніше ми повідомляли, що чорниця зможе захистити від слабоумства в майбутньому.