Комаровський пояснив, коли взимку можна вживати алкоголь
Євген Комаровський висловився про помірне вживання алкоголю взимку і звернув увагу, що розпиття спиртних напоїв у мороз може створити відчуття, що ви зігрілися... але це лише тимчасовий ефект, після якого людині насправді стає ще холодніше.
Про це доктор Комаровський розповів у програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна".
Така ситуація відбувається тому, що келих міцного призводить до розширення судин шкіри, при якому покращується кровообіг, і це суб'єктивно супроводжується відчуттям тепла.
"Вам ніби стало тепліше, але оскільки кровообіг у шкірі активізувався, втрати тепла багаторазово зросли", - зазначив кандидат медичних наук.
Відповідно, вжити алкоголь можна тоді, коли ви з морозу повернулися в тепло, вказав Комаровський на допустимі випадки розпивання в розумних мірах.
Заслужений лікар України погодився, що можна трошки випити лише в тому випадку, якщо ви вже знаходитесь вдома - проте не рекомендує пити спиртне на вулиці.
Що ж стосується поширеної практики в Європі під час новорічних свят на вулиці пити глінтвейн, Комаровський закликав не забувати, що клімат у багатьох країнах ЄС не такий суворий, як в Україні.
До того ж європейці "роблять дуже розумно": вип'ють глінтвейн і тут же йдуть в якийсь бар або в інше затишне місце посидіти в теплі, висловився доктор.
Нагадаємо, раніше лікарі розповіли, які напої краще не використовувати для зігріву в морозну погоду, щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не піддати себе ще більшій небезпеці.
Додамо, перед цим нутриціолог дала рецепт цілющого напою для всієї родини, який допомагає захиститися від вірусів та застуд.