Євген Клопотенко поділився секретом приготування незвичайного борщу. Ми звикли називати традиційну українську страву "червоною", але переможець МастерШеф вирішив зробити борщ жовтим, додавши незвичні інгредієнти.
Про це кулінар розповів на своєму особистому сайті.
"Готується цей борщ з жовтого буряка і ще декількох жовтих інгредієнтів: жовтого солодкого перцю, жовтих томатів і жовтого цукіні. Для більш насиченого аромату я додав трохи лисичок, але це за бажанням. Ще для експерименту замість звичайної картоплі я додав батат, який робить смак борщу трохи солодшим", - упевнений кулінар.
М'ясо наріжте невеликими порційними шматочками і протягом 40 хвилин варіть бульйон з коренем селери, однією морквою, однією цибулиною в лушпинні, лавровим листом, запашним перцем і сіллю.
Дістаньте овочі з бульйону, вони вже віддали свої аромати.
Лисички відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Злийте воду на сито, промийте під проточною водою і покладіть гриби до основного бульйону.
Батат наріжте невеликим кубиком. Додайте в бульйон.
Приготуйте зажарку:
Капусту наріжте і також додайте до борщу. Готуйте все разом 5 хвилин. Доведіть за смаком сіллю, перцем і соком лимона.
Фото: Жовтий борщ від Євгена Клопотенка (klopotenko.com)
Раніше кулінар розповів, як приготувати ідеальні огірки з кетчупом чилі на зиму.