Ресторатор Євген Клопотенко розкрив секрет консервування огірків з кетчупом чилі - улюбленої багатьма українцям зимової заготовки. Переможець МастерШеф дав кілька порад, які допоможуть зробити закуску ідеальною.
Своїм рецептом український кулінар поділився на особистому сайті.
Огірки невеликого розміру добре помийте і замочіть в мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрусткими. Відріжте кінчики з обох сторін. Очистіть 4 зубчики часнику і промийте все листя.
У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини і хрону, додайте по 2 зубчики часнику в кожну. Додайте часник. Зверху на листя і часник викладіть підготовлені огірки.
У каструлі закип'ятіть воду і залийте огірки в банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте. Закип'ятіть ще води і знову залийте в банки з огірками. На цей раз залиште ще на п'ять хвилин і знову злийте.
Додайте в банки лавровий лист і по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом, прикрийте кришками і почекайте ще 15 хвилин. Через 15 хвилин вилийте воду з банок в сотейник або каструлю.
Додайте по 2 ст. л. солі і цукру, 100 г кетчупу чилі. Добре перемішайте і поставте на плиту, щоб вода закипіла. Далі додайте в маринад 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота зробить огірки ще більш хрусткими.
Залийте маринад в банки, закрийте швидко кришками. Наливайте маринад в банки доверху, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки краще прокип'ятити одну хвилину. Закрийте кришками.
Раніше Євген Клопотенко поділився секретом варіння "правильної" гречаної каші.
Також кулінар розповів, як приготувати найніжнішу сирну запіканку з бананом, яка може звести смакові рецептори з розуму.