Настали зимові холоди, а з ними і бажання зігрітися і випити чогось смачного і теплого. Євген Клопотенко пропонує приготувати глінтвейн, який добре впорається із завданням.
Його рецепт він опублікував на своєму сайті.
Кулінар пропонує додати в напій ягоди і груші. Вийде чудово!
"Груша трохи віддасть глінтвейну смак і аромат, а вино щедро просочить грушу насиченим виноградним смаком. Додатковим акцентом тут стануть апельсин і ожина, так що повірте, цей глінтвейн буде настільки чудовим, що ви будете готувати його дуже часто", - запевняє Клопотенко.
У каструлю вилийте вино. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті, при цьому кількість цукру можна збільшити. Спецій буде достатньо, як в цьому рецепті.
У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам'ятайте, що для цього рецепта вам потрібні тверді сорти груш.
Викладайте груші в вино, додайте цукор і спеції, цедру апельсина, доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додайте ягоди ожини, після чого дістаньте груші і подайте окремо, а глінтвейн з ягодами розлийте по чашкам, додавши в кожну по часточці апельсина.
Читайте також, кулінар поділився простим рецептом сирників, які виходять завжди