Клопотенко дав рецепт ніжнющої сирної запіканки з бананом: вона зведе вас з розуму!
Ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати неймовірно повітряну і ніжну сирну запіканку з бананом. Переможець МастерШеф поділився кількома секретами, які дозволять домогтися ідеального смаку і аромату.
Про це кулінар написав на своєму особистому сайті.
Секрети смачнющої сирної запіканки
- У тісто варто додати трохи крохмалю.
- Основу для запіканки потрібно перебити блендером до кремовості і однорідності.
- Банан можна додати не тільки в основу, але і покласти цілі шматочки.
"Цей аромат зможе звести вас з розуму, я обіцяю! А ще ця сирна запіканка - справжня знахідка для дітей!"- запевняє шеф.
Інгредієнти:
- Сир 9% - 500 г
- Банан - 3 шт.
- Яйце - 3 шт.
- Цукор - 100 г
- Сметана - 4 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль - 4 ст. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Вершкове масло для змазування форми - 1 ст. л.
Покрокове приготування запіканки
Підготуйте всі інгредієнти для приготування запіканки. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
Для тіста у великій мисці з'єднайте 500 г сиру жирністю 9% зі 100 г цукру. Додайте в тісто 4 ст. л. сметани і стільки ж кукурудзяного крохмалю.
Наріжте довільними шматочками 1,5 банана і додайте в тісто. Інші 1,5 банана поки відкладіть.
В окрему миску відокремте білки 3 яєць, вони нам знадобляться пізніше, а жовтки додайте в тісто. Додайте в тісто 1/3 ч. л. солі і добре перебийте блендером до кремового стану.
Яєчні білки збийте міксером з дрібкою солі до м'яких піків. Дуже обережно додайте їх до основної сирної маси.
Обережно перемішайте лопаткою, щоб не порушити пухку структуру збитих білків.
Ще 1,5 банана наріжте півкільцями і обережно додайте в сирну масу, ретельно перемішайте силіконовою лопаткою.
Роз'ємну форму для випічки вистеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
Обережно перелийте тісто в форму і трохи розрівняйте.
Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 50-60 хвилин в залежності від товщини шару.
Раньше Євген Клопотенко розкрив секрет приготування борщу в мультиварці. Кулінар запевняє, що буде смачно, як у мами.
Також він розповів, як приготувати хрусткі малосольні огірки, які можна буде вживати вже через кілька годин.