Ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього вівсяного печива з родзинками, смак якого знайомий кожному з дитинства. Переможець МастерШеф вирішив удосконалити солодощі, додавши туди особливий інгредієнт.
Своїм рецептом і покроковим приготуванням кулінар поділився на особистому сайті.
"Я трохи вдосконалив рецепт і додав до пшеничного борошна і вівсяних пластівців житнє борошно. Воно багате вітамінами групи В, а також містить клітковину, яка позитивно впливає на обмін речовин. І взагалі випічка з трьох видів борошна виходить напрочуд багатою смаками", - радить Клопотенко.
Підготуйте всі інгредієнти для приготування вівсяного печива з родзинками. Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі конвекції.
Перебийте 220 г вівсяних пластівців в чаші блендера. Змішайте їх у великій мисці з 150 г пшеничного борошна, 150 г житнього борошна, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 50 г родзинок, 1 ч. л. кориці і 250 г розм'якшеного вершкового масла.
Вбийте в тісто з іншими інгредієнтами 1 яйце і добре перемішайте. Замісіть однорідне тісто і сформуйте з нього кулю. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 3 ст. л. крижаної води.
На дошці або кухонній поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт. Візьміть ваші улюблені формочки і виріжте печиво.
Якщо у вас немає формочок, візьміть просто склянку і виріжте з тіста кружечки.
Застеліть деко пергаментом і викладіть сформоване печиво. Випікайте вівсяне печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.
Готове печиво прикрасьте будь-яким способом, який вам подобається. Можна за допомогою цукрової посипки і цукрових кольорових олівців.
Раніше кулінар розповів, як приготувати соковиті і ароматні чебуреки без використання фритюру.
Також Євген Клопотенко дав рецепт легкого зеленого борщу, який він порадив варити без щавлю.