Вагітність – один із найщасливіших періодів у житті жінки. Тому для максимально легкого перебігу вагітності необхідно дотримуватись рекомендацій лікаря та дбати про харчування.
Що не можна їсти під час вагітності, повідомляє mothercare.
У першому триместрі вагітної потрібно стежити за тим, щоб харчування залишалося збалансованим та різноманітним. Зокрема, варто їсти продукти, багаті на білки, вуглеводи, мінеральні речовини й жири. Категорично потрібно виключити лише алкоголь.
Також не можна включати до щоденного раціону:
Денна норма калорій в середньому має становити приблизно 2500 ккал.
До того ж щоденний раціон варто розбити на 5-6 підходів. Краще їсти найчастіше, але маленькими порціями.
Пізні терміни вагітності характеризуються швидким зростанням плода. Тому вагітній потрібно споживати щонайменше 2500-2800 калорій на добу. Раціон повинен складатися з простих компонентів, багатих на вітаміни, мінерали й мікроелементи.
Важливо якнайменше їсти гостру, копчену та солону їжу.
Варто контролювати кількість споживаної солі, адже через неї в організмі вагітної затримується рідина, яка викликає набряки та навантажує нирки.
Виключити напівфабрикати та консервовані продукти.
Раніше ми повідомляли, що лікар назвала найкорисніший "жіночий" овоч.
Також ми писали, що медики відповіли на важливе питання, чи безпечний парацетамол для вагітних.