Під час війни дуже важливо правильно харчуватися, адже саме в продуктах містяться мікроелементи, здатні побороти стрес.
Які продукти повинні бути у вашій тарілці, розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.
Повинна мати детоксикаційним ефектом. Містити розчинну клітковину (ту, що поглинає продукти катаболізму, тобто розпаду), і нерозчинну, що живить кишкову мікрофлору.
Містити білок, який необхідний для відновлення пошкоджених клітин тіла (а це клітини всіх органів).
Бути багатою вітамінами і мінералами. Бо вітаміни, особливо С, Е, А і групи В і мінерали, особливо калій і магній, необхідні для нормального обміну речовин.
Бути багатою лецитином (відновлює клітини мозку і нервові волокна), холестерин.
Повинна містити пребіотики, тобто продукти, що живлять корисну мікрофлору, яка, своєю чергою, виробляє речовини, добре впливають на роботу мозку. Прекрасним пре- і пробіотиком є квашена капуста. Тому додати столову ложку капусти на тарілочку - значить додати здоров'я.
Повинна бути антиоксидантною. Всі природні кольори (ягоди, зелене листя) багаті протизапальними речовинами. Тому не забувайте про них.
Раніше ми писали, у яких продуктах багато йоду і чому їх потрібно вживати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, яка каша найкорисніша для здоров'я і як її готувати.
А також ми писали про те, що медики назвали найнебезпечніші овочі та фрукти на ринку.