Всім відома фраза: "Сало як сало, що його пробувати" застосовується не у всіх випадках. Коли це стосується засолювання, потрібно ретельно підходити до вибору сала.
Читайте нижче в матеріалі Styler, як не перевести продукти, вирішивши зайнятися засолюванням.
При неправильному виборі сировини, сало може тягнутися як гума. Причому, не має значення, як саме ви солите його - в розсолі або методом сухого засолювання.
Сало з ефектом "жуйки" вийде, якщо ви придбали шматок сала з туші старої свині.
Якщо ж ви купите сало кнура (некастрованої дорослої свині, яку використовують для розмноження), сало буде не тільки жорстким, але ще і смердючим.
Не можна також солити сало, взяте з грудини, тобто там, де розташовані молочні залози.
Також не рекомендується намагатися солити ділянку, розташовану на нижній частині шиї.
Інші частини тіла тварини вважаються придатними для засолювання.
Однак при виборі варто звернути увагу на шкуру. У хорошого продукту вона тонка і легко відстає від сала.
Виберете сало, де є прошарки з м'ясом - воно буде найсмачнішим.
Раніше ми писали, як блискавично почистити варені яйця. Спосіб, при якому на кожне яйце доведеться витратити всього три секунди.
Також лікар назвала жирне м'ясо, яке можна їсти з користю для здоров'я.