Лікарі розповіли, що виключення вуглеводів призводить до безлічі розладів в роботі організму
Відмова від вуглеводів – мрія, а іноді й реальний план більшості тих, що худне. Однак багато хто не звертає увагу на те, що низьковуглеводні дієти не виключають повністю продукти, що містять вуглеводи. Лікар розповіла, в чому небезпека відмови від вуглеводів і як це впливає на організм людини. Про це пише німецьке видання BR 24.
Експерт з харчування Баварського центру споживачів Даніела Крел назвала головні причини залишити в раціоні вуглеводи. Вчена зазначила, що вуглеводи є постачальниками енергії. Якщо організму не вистачає глюкози, що міститься у вуглеводах, відбувається зниження рівня цукру. Через це людина відчуває втому і слабкість. Крім хронічної втоми можуть розвитися й інші стани.
Серед інших наслідків відмови від вуглеводів лікар перерахувала:
Посилення тяги до їжі. Нестабільний рівень цукру в крові викликає тягу до їжі, що дає зворотний результат при спробах схуднути. Тому багато хто зривається з низьковуглеводної дієти через кілька днів.
Неприємний запах з рота. Якщо в організмі не вистачає вуглеводів, він починає перетворювати в них жирові запаси. Потім він переходить в стан кетозу і починає виділяти хімічні сполуки – кетони – через рот, через що і з'являється неприємний запах з рота.
Скарги на травлення. На відміну від продуктів з високим вмістом жирів і білків, продукти, багаті вуглеводами, зазвичай містять багато клітковини. Вони необхідні для нормального травлення. Недолік клітковини призводить до запорів.
Головний біль і брак концентрації. Щоб забезпечити мозок енергією, організму потрібна глюкоза. Якщо її немає, людина часто не може зосередитися. Крім того, падіння рівня цукру в крові часто призводить до головних болів.
Нагадаємо, що раніше лікар розповіла, як правильно харчуватися при COVID-19.
Також ми писали про цілющі овочі для жінок, які вбережуть від важких хвороб і ожиріння.