Які салати не варто заправляти рослинною олією: перевірте список інгредієнтів
Кращою заправкою для овочевого салату вважається рослинна олія і лимонний сік. Однак в деяких салатах така заправка може привести до проблем з підшлунковою залозою.
Які інгредієнти салату не варто поєднувати з рослинною олією, розповіли в U-news з посиланням на лікаря-терапевта Тимура Асанова.
Світове захоплення здоровим харчуванням підвищило інтерес до продуктів рослинного походження. Від заправки салатів майонезами зараз відмовляються у всьому світі, і все більше віддають перевагу рослинній олії - оливковій або соняшниковій.
Однак не всі салати варто заправляти маслом, оскільки це створить проблеми для шлунка або підшлункової залози.
Як пояснює лікар, в рослинних продуктах може бути до 50% жирів, а це дуже високий показник. Не варто заправляти рослинною олією салати з горіхами, насінням, оливками та авокадо.
"Якщо у вашому салаті є насіння, горіхи або авокадо, то потреба в заправці рослинною олією відпадає автоматично. Необхідний жир ви отримаєте з самих компонентів салату", - підкреслив Асанов.
Він рекомендує для заправки овочевих салатів використовувати лимонний сік, гірчицю, сметану, натуральні сухі трави та спеції.
За словами фахівця, рослинні жири корисні для організму людини, але в усьому слід дотримуватися балансу - щоб не перевантажувати організм і органи.
До речі, раніше ми писали про те, який гормон заважає людині схуднути та прибрати живіт.
А ще розповідали про те, які продукти підійдуть для пізньої вечері та не зашкодять фігурі.