На Великдень у кошики українців потрапляють традиційні паски, яйця, ковбаса та молочні продукти. Але чи так безпечна їжа, яку заведено освячувати в церквах?
На це питання відповіли медики з Американської асоціації серця і розповіли, які продукти з великоднього кошика можуть бути небезпечними. Про це пише Niknews.
За словами лікарів, холестерин в продуктах не такий страшний, як насичені жири в яловичині, свинині, молочних продуктах і яйцях. З холестерином в невеликій кількості організм людини цілком в змозі впоратися, а ось його рівень значно підвищують насичені жири, які містяться в традиційних великодніх продуктах.
"Насичені жири більшою мірою відповідальні за підвищення рівня холестерину в крові, ніж споживаний з їжею холестерин", - зазначив Стівен Девріс з Інституту Геплса.
Найбільша кількість насичених жирів міститься в пальмовій олії, яловичині, свинині та молочних продуктах. Вони також є і в яйцях, які традиційно з'являються на великодньому столі.
В Асоціації попередили, що є дані досліджень, які дозволяють припустити, що споживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку колоректального раку, раку підшлункової залози та простати.
У багатьох країнах світу лікарі рекомендують обмежити в раціоні м'ясну продукцію з червоного м'яса, оскільки з ним пов'язаний ризик смертності в наслідок хвороб серцево-судинних захворювань, діабету та інших хвороб.
У червоні види м'яса входять всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, в тому числі яловичина, телятина, свинина, ягнятина, баранина, конина і козлятина.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що священник пояснив, чи можна пекти паски в Страсну п'ятницю і що нести до церкви.
А також розповідали про те, як швидко можна перевірити яйця на придатність в їжу.