Лікарі впевнені, що яєчний білок і жовток по-різному впливають на здоров'я нашого організму. Якщо перший - відмінне джерело білка, то другий має більш широкий спектр "впливу". Які ж можуть бути позитивні наслідки вживання саме жовтка?
Про це пише Eatthis.
Річ у тім, що яєчні жовтки містять фітохімічний лютеїн, який також надає жовтку його відтінок.
Лютеїн пов'язаний із запобіганням дегенерації жовтої плями - причиною втрати зору, яка може виникати з віком.
Виявляється, жовток містить майже половину білка у всьому яйці.
Медики кажуть, що ціле яйце багате майже 13% білка. Якщо ви їсте одне дуже велике яйце, яке складається з 7 грамів чистого білка, то 3 із них будуть належати яєчному жовтку.
Всім відомо, що вживання білкової їжі допомагає нам нарощувати м'язи. Якщо ви тренуєтесь, вживайте ціле яйце.
Річ у тім, що жовток також містить омега-3 жири, які сприяють здоров'ю серця і знижують ризик смерті від серцевих захворювань.
Деякі омега-3 жири також можуть бути пов'язані з потенційним знищенням ракових клітин і можуть допомогти при артриті.
Яєчний жовток є одним з єдиних джерел вітаміну D, який допомагає кальцію засвоюватися. Це підтримує здоров’я ваших кісток.
І дітям, і дорослим важливо отримувати достатню кількість цієї поживної речовини, щоб запобігти ризику захворювання кісток.
Раніше лікарка назвала наслідки частого вживання чорносливу. Скільки його можна їсти, аби не нашкодити.
Також ми писали про три "корисні" продукти, які насправді підвищують ризик діабету на 36%.