ua en ru

Яка капуста найкраще підійде для тушкування: відомий секрет ідеального смаку

Яка капуста найкраще підійде для тушкування: відомий секрет ідеального смаку Рецепт ідеальної тушкованої капусти (freepik)

Особливо популярна тушкована капуста у холодну пору. Зокрема, ідеальний смак утвориться, коли міксується і квашена, і свіжа капуста. Тоді страва стане насиченою і пряною, з легкою кислинкою.

Про особливості готування тушкованої капусти розповіла кухар "cook_julija_simonchuk" на сторінці в Instagram.

Зокрема, для приготування особливої та насиченої тушкованої капусти знадобиться:

  • капуста квашена - 1 л;
  • капуста білокачанна - 0,5 шт;
  • м'ясо свинини - 600-700 г;
  • гриби сушені - дві жмені;
  • цибуля - 1-2 шт;
  • томатна паста - 1-2 ст.л;
  • спеції до свого смаку;
  • олія для смаження цибулі.

Яка капуста найкраще підійде для тушкування: відомий секрет ідеального смакуЯка капуста ідеальна для тушкування (freepik)

Спосіб приготування:

  • Для початку на сковорідці обсмажити м'ясо та перекласти у велику каструлю і додати воду. Загалом, щоб було на 2-3 сантиметри вище м'яса;
  • Потім додати промиті сушені гриби й поставити варитися на середній вогонь;
  • Квашену капусту кілька разів промити, щоб зменшити солоність;
  • Білокачанну капусту нашаткувати. Цибулю обсмажити до золотистого кольору;
  • За 20 хвилин до готовності капусти додати томатну пасту, смажену цибулю, спеції та перемішати й дотушкувати.

Окрім того, тушкована капуста смачна, коли вона жирна, тому потрібно вибирати правильне м'ясо, або додати смальцю.