Назва запашного хліба зі скоринкою стали під час війни використовувати як пароль, щоб відрізнити своїх від чужих. А чужі тим часом впевнені, що паляниця – це полуниця.
Як спекти справжню українську паляницю, розповіла Дарина Цвях у Zaxid.net.
Паляниця - це хліб з пшеничного борошна за дуже простим рецептом. Перед випічкою потрібно на хлібі обов'язково зробити один надріз або кілька, щоб вийшла хрустка скоринка.
Для опари потрібно змішати борошно (залишити 1-2 ст.ложки окремо) з сухими дріжджами. Додати 200 мл теплої води та замісити тісто.
Опару накрити та залишити в теплому місці на 2-3 години. Поверхня тесту повинна покритися бульбашками.
До опари додайте борошно, яка залишилася. Візьміть 50 мл теплої води та розчиніть в ній цукор і сіль. А потім додайте в тісто.
Тісто потрібно добре вимішати до однорідного стану – воно повинно стати гладким. З тіста зліпите куля, злегка змастіть його рослинною олією.
Накрийте тісто і залиште в теплі до тих пір, поки куля не збільшиться приблизно у два рази.
До речі! Всі маніпуляції (від початку до цього місця) може зробити хлібопічка на програмі "дріжджове тісто".
Тісто ще раз сформуйте в кулю, покладіть на змащений маслом і посипаний борошном деко. Залиште ще на годину. Зробіть надрізи.
Випікайте 45-60 хвилин в нагрітій духовці до 190-200 градусів. У духовку бажано поставити ємність з водою.
Готова паляниця має рум'яний колір і, якщо по ній постукати – видає глухий звук.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як і де можна" підтягнути "свою українську, щоб не було проблем зі словом"паляниця".
Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!