Мариновані гриби - смачнюща закуска взимку, яку варто заготовлювати вже зараз, з початком грибного сезону. І хто, як не карпатські грибники, краще знає, як правильно готувати грибочки.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi.
Автори рецепта кажуть, що з таким маринадом можна закривати різні гриби: білі, лисички, опеньки.
Додатково: оцет - 1 ст. л. на 1 л. б., або 1 ч. л. на 0,5. л. б.
Такими будуть наші грибочки (скріншот: YouTube/Onyshkevychi)
Зачистіть і поріжте гриби, якщо треба. Сильно дрібно не ріжте, бо гриби уварюються.
Закладіть гриби в каструлю, залийте воду (на 2-3 пальці вище грибів). Ретельно зберіть піну, яка утворюватиметься під час нагріву та закипання.
Варіть гриби годину на помірному вогні.
Залийте в чисту каструлю 1 літр води, 50 мл оцту, сіль і цукор за рецептом. Все перемішайте і доведіть до кипіння.
Залийте гриби на друшляк. Закладіть в банки по лавровому листочку, штук по 7 горошин чорного перцю (можна суміш). Закладіть в банки гриби (нещільно). Залийте маринадом.
Накрийте нещільно кришками, поставте банки в каструлю на стерилізацію (для банок 0,75 л - 20 хвилин).
Після стерилізації додайте поверх грибів оцет. Закатайте банки, переверніть до остигання.
Раніше ми писали про рецепт маринованих шампіньйонів. Які можна їсти одразу або закатувати у банки.
Також читайте, як приготувати пікантні кабачки "карі" на зиму.