Приготувати пюре зі звичайної картоплі вже під силу навіть дітям. Але смачне пюре можна готувати з інших овочів. Восени в раціоні обов'язково повинні бути морква, капуста, бобові та гарбуз.
Як приготувати ідеальне ніжне пюре з молодого горошку, розповів кулінар Володимир Ярославський на своїй сторінці в Instagram.
Якщо горох молодий і свіжий – промийте. Якщо заморожений - розморозьте.
Дрібно поріжте цибулю, перекладіть його в сотейник і обсмажте на олії до готовності.
Додайте горошок, налийте воду або овочевий бульйон, посоліть, поперчіть і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин
Додайте в сотейник листя шпинату, доведіть до кипіння, можна додати чебрець і відразу знімайте з вогню.
Дайте охолонути, а потім перекладіть в блендер і збийте до однорідної маси.
Пюре перетріть через сито, додайте трохи води або бульйону.
Підігрійте пюре і додайте вершкове масло.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати збірну м'ясну солянку за рецептом наших бабусь.
А також розповідали про те, як самостійно приготувати найпопулярніші соуси у всьому світі.