Гірше, ніж з магазину: експерт назвала головні небезпеки покупки домашніх солодощів
Купівля домашньої випічки та кондитерських виробів в Україні зараз переживає пік популярності. Особливо до 8 березня всі хочуть порадувати дорогих жінок вишуканими та незвичайними солодощами й тортами. Однак експерт попереджає, що така продукція може виявитися менш якісною, ніж, приміром, торти з супермаркету.
Про це експерт із якості та безпеки харчових продуктів, кандидат економічних наук, доцент Марія Янчик розповіла в ефірі каналу "Україна".
Саморобні кекси від домашніх любительок випічки можуть нести в собі ряд небезпек. Основних – три, вважає фахівець.
- Перше: ви не контролюєте сировину, його походження і безпеку.
- Друге: ви не контролюєте санітарні умови, в яких виконується даний продукт. Наприклад, цим ножем ріжуть масло, далі їм ріжуть бісквіт і тому подібне.
- Третє: якщо з вами щось трапиться, ви отруїтеся - вам ні до кого звернутися, вам нікуди поскаржитися.
Також експерт наголошує, що таку продукцію можна купувати тільки у перевірених продавців.
"Підтримую, тільки якщо це перевірена людина, якій ви довіряєте і вже неодноразово у неї купували. Є ряд недоліків", - сказала вона.
Нагадаємо, що раніше експерт розповів про популярний продукт, який найчастіше підробляють в Україні. Як розпізнати підробку - читайте в нашій статті.
Також ми повідомляли, що фахівці обрали найкращі та найгірші види ковбас. Мова не про здоров'я, а про склад.