Сезон соління, квашення й маринування триває, тому пропонуємо вам рецепт ідеальних квашених огірків за "бабусиним рецептом". Вони виходять довготривалими і можуть стояти без холоду погреба або холодильника.
Сімейним рецептом поділилася відома українська кулінарка Лілія Цвіт.
Помийте огірки. Замочіть огірки на 1 годину у холодній воді. Відріжте кінчики. Покладіть на дно банок спеції: парасольки кропу, корінь хріну, часник, духмяний перець (або суміш перців), зелене листя хрону.
Зверху покладіть огірки і сіль (1 ложка солі з верхом на літрову банку)
Залийте холодною водою до повної банки і прикрийте нещільно кришкою Покрутіть й пообертайте банку, щоб розчинилася сіль.
Поставте кожну банку на миску, тому що при квашенні буде витікати рідина.
Залиште огірки солитися протягом трьох днів в темному місці при кімнатній температурі.
Раз на день струшуйте банку, щоб процес бродіння відбувався рівномірно. Через три дні злийте розсіл.
У банку знову додайте столову ложку солі і залийте окропом.
Закрийте щільною кришкою і гарненько струсите банку. Переверніть її хвилин на п'ять.
Наші огірки готові! Їх можна зберігати при кімнатній температурі довше, ніж при звичайному квашенні.
Раніше ми писали, як приготувати помідори по-корейськи.
Також повідомлялося, як замаринувати огірки по-французьки за рецептом української кулінарки.