Зварити курячий бульйон, здавалося, що може бути простіше. Але і в цій справі багато хто з нас допускає масу помилок, які здатні зіпсувати таку просту нехитру страву.
Які найчастіші помилки допускаються, і як цього уникнути, пишуть Belnovosti.
Щоб бульйон вийшов дійсно наваристим, важливо вибрати правильний шматок м'яса.
Так, з курячої грудки не вдасться отримати наваристий бульйон. Виберіть шматок з жилками і пожирніше, але зайвий жир все ж краще прибрати, інакше бульйон не буде прозорим.
Щоб бульйон приготувався прозорим, потрібно знімати згорнувшийся білок, тобто піну.
Після закипання необхідно злити воду з каструлі, помити від "пластівців" саму каструлю і ще раз помити м'ясо. Уже в другій воді суп варять до готовності.
Головна хитрість для приготування наваристого і смачного бульйону - заливати м'ясо холодною водою.
Справа в тому, що м'ясо віддасть більше м'ясного соку бульйону, він стане більш насиченим.
"Правильний" бульйон повинен млоїтися, а не кипіти, тому варити його потрібно на середньому вогні. Кришка обов'язково повинна бути прочинена.
Справа в тому, що сіль "витягує" сік з м'яса і сприяє згортанню білка, і тому м'ясо може вийти жорстким.
Соліть бульйон в середині або кінці приготування.
Для бурштинового бульйону можна додати цибулю і моркву, тоді він буде не тільки смачним і прозорим, але і приємного золотистого кольору.
Раніше шеф-кухар чесно розповів, як вибрати смачні суші і не попастися на виверти ресторанів.
Також ми писали, навіщо насправді в тісто потрібно додавати горілку.