Закваска для хліба готується просто, всього з двох інгредієнтів - борошна і води. Доведеться трохи почекати, поки відбудеться процес ферментації, але і хліб такий зберігатися буде дуже довго.
Як отримати домашню закваску для хліба - читайте нижче в нашому матеріалі Styler.
Найкраще взяти співвідношення пшеничного і житнього борошна (80/20 або 50/50). Але якщо вибір невеликий, підійде будь-яке борошно.
Інгредієнти для закваски:
Покрокове приготування
Перший день. Візьміть склянку і борошна і склянку води кімнатної температури. Змішайте її в скляній банці, об'ємом 2-3 літри.
Перемішайте, прикрийте нещільно кришкою (подвійним шаром марлі, закріпленим на горловині банки). Банку залиште на кухні в теплому місці - спеціально підігрівати не потрібно.
Другий день. Через 24 години "підгодуйте" закваску 0,5 склянки борошна і 0,5 склянки води. Інтенсивно і довго перемішуйте.
Третій і четвертий день. Повторюйте попередні кроки (підгодовуйте і перемішуйте).
П'ятий день. Ще раз підгодуйте закваску, і через 3 години її можна використовувати для приготування домашнього хліба.
Залишок накрийте кришкою і відправте в холодильник. Її можна там зберігати 7 днів без підгодівлі. А кожен раз, коли потрібно пекти хліб, підгодовуйте, як зазвичай, і залишайте в теплому місці на 3 години. Після чого знову можна пекти хліб за улюбленим рецептом.
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розкрив секрет простої і дуже смачної квашеної капусти з трьох компонентів.
Всі оперативні і тільки перевірені новини без російської пропаганди і фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!