Готуємо пишний хліб на сковороді: всього три інгредієнти
Домашній хліб на сковороді можна приготувати просто і всього з трьох базових інгредієнтів: вода, борошно і дріжджі. Трохи часу на вистоювання і на випічку і свіжий теплий хліб зі скоринкою можна подавати до столу.
Як це зробити, розповіла відомий кулінар Alina FooDee.
Для сковороди діаметром 24 см знадобляться:
- Вода гаряча - 300 мл
- Борошно - 400 г
- Дріжджі живі - 17 г (6 г сухих дріжджів)
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Рослинна олія для роботи з тістом
Ось таким чудовим вийде наш хліб:
У гарячу воду додайте 4 ст. л. борошна із загальної кількості і цукор. Розмішайте до однорідності.
Дайте масі охолонути до теплого стану, так як дріжджі не люблять гаряче. Додайте дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин.
Додайте решту борошна і перемішайте тісто до однорідності.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 1 годину.
Змастіть руки і робочу поверхню рослинною олією, перекладіть тісто, округліть його.
Сковороду змастіть рослинним маслом, перекладіть тісто, змастіть його зверху олією і накрийте харчовою плівкою. Залиште на 30 хвилин.
Увімкніть мінімальний вогонь, накрийте сковороду фольгою, попередньо змастивши її олією, щоб фольга не прилипла до тіста.
Випікайте 25 хвилин з одного боку до рум'яності, переверніть на іншу сторону і випікайте ще 20-25 хвилин до рум'яності. Час випікання регулюйте в залежності від своєї плити.
Раніше блогер розповіла, як продовжити життя хлібу, щоб він не черствів і не пліснявів.
Також кулінар дала рецепт тіста для піци, як його готують італійці.