Готуємо печиво "Мерзавчики" родом з дитинства: просто, швидко і смачно!
Багатьма улюблене печиво" Мерзавчики " дуже просто і швидко готувати. Тандем хрусткого цукрового тіста зі згущеним молоком точно нікого не залишить байдужим.
Рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee.
Інгредієнти:
- Сметана - 100 г
- Вершкове масло або маргарин - 100 г
- Борошно - 200 г
- Яєчний жовток - 1 шт.
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0,5 ч. л.
- Варене згущене молоко - 200 г
- Цукор для посипання
Покрокове приготування
Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. Перетріть вершкове масло з борошном, щоб вийшла крихта. Додайте яєчний жовток і сметану. Замісіть м'яке тісто.
Розділіть тісто на 3 частини і покладіть в холодильник на 1 годину.
Розкачайте тісто, розріжте на 8 частин. Викладіть 1 ч. л. вареного згущеного молока на кожну частину тіста і згорніть рогалик. Обваляйте в цукрі.
Випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Раніше ми писали, як приготувати печиво "Алкоголіки" за дуже простим рецептом зі старої записної книжки.
Також повідомляли, що приготувати на Яблучний і Горіховий Спаси.