Рійєт - різновид паштету, в якому всі компоненти подрібнені крупно, зі збереженням текстури. Ця страва походить з Франції, і спочатку її готували зі свинини. Пізніше з'явилися різновиди з іншого м'яса або риби.
Як приготувати вишуканий ресторанний рійєт - паштет зі скумбрії, розповіла блогерка Alina FooDee.
Скріншот: ось таким буде наш паштет по текстурі
Рибу очистіть від нутрощів, відріжте голову і хвіст. У каструлю покладіть рибу, цибулю, розрізану на четвертинки, моркву, спеції, залийте водою, посоліть, проваріть 5 хвилин.
Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15 хвилин. Видаліть з риби кістки, подрібніть її виделкою.
Додайте вершковий сир (сметану), гірчицю і дуже дрібно нарізану цибулю (0,5 шт.).
Перемішайте, посоліть за смаком, дайте настоятися в холодильнику 1 годину.
Дуже смачно рійєт зі скумбрії подавати з тостами і огірком - свіжим або маринованим.
Раніше шеф-кухар також розповів про заборонені добавки в котлети, які багато хто чомусь продовжує використовувати.
Також кулінарка розповіла, як приготувати найсмачніше тісто для пельменів.