Готуємо до Великодня смачнющу домашню ковбасу, для якої не потрібна оболонка
Скоро українці відсвяткують Великдень, який передбачає смачний і різноманітний стіл, в тому числі і з м'ясними стравами. Пропонуємо вам приготувати неймовірну домашню ковбасу "Асорті" з різних видів м'яса, для якої не потрібно возитися з кишкою-оболонкою.
Рецептом поділилася український блогер Alina FooDee.
Інгредієнти:
- Курячі стегна - 700 г
- Куряче філе - 150 г
- Яловичина - 150 г
- Сіль - 1 ч. л. без гірки
- Цукор - 1 ч. л. без гірки
- Сушений часник - 1 ч. л. без гірки
- Мускатний горіх - 1/3 ч. л.
- Чорний перець - за смаком
- Крохмаль - 15-20 г (до 2% від маси фаршу)
Покрокове приготування
Залиште 1 куряче стегно, інші перемеліть на м'ясорубці в фарш. Куряче стегно, куряче філе і яловичину наріжте маленькими кубиками.
Перемішайте фарш з нарізаним м'ясом, додайте спеції і крохмаль.
Фарш розділіть на 2 частини. Рукав для запікання розріжте уздовж, викладіть фарш, сформуйте ковбасу, краї зафіксуйте. Зробіть кілька проколів зубочисткою або голкою зверху, щоб рукав не лопнув при запіканні.
Випікайте при температурі 200 градусів 30-40 хвилин. Готовій ковбасі дайте охолонути.
Раніше ми писали, як приготувати курку в духовці "як шашлик".
Також з'явився секретний рецепт паски від Дар'ї Цвек.