Крученики, або завиванці - одна з традиційних страв українців. Це рулетики з м’яса з різноманітною начинкою: грибами, картоплею, капустою, сиром, чорносливом тощо. Цікаво, що у кожного регіону є свої варіанти кручеників і начинок до них.
Пропонуємо разом з нами приготувати закуску з безпрограшною комбінацією смаків - куркою з грибами.
Як приготувати страву швидко й смачно, пише Telegram-канал SHUBA FOOD.
Скріншот: Так будуть виглядати наші крученики
Куряче філе добре помийте і поріжте на 4 пласти, кожний відбийте, посоліть і поперчіть.
Гриби помийте, цибулю почистьте, все дрібно поріжте. Нагрійте сковороду з соняшниковою олією, насипте цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості. Потім додайте гриби, посоліть, поперчіть і смажте 10-15 хвилин, поки не випарується рідина. Охолодіть.
На кожний пласт м’яса викладіть грибну начинку і загорніть рулетиками. Закріпіть їх дерев’яними шпажками. Обсмажте на гарячій сковороді, залийте сметаною, розведеною з водою. Посоліть на свій смак і тушкуйте 25-30 хвилин.
Страва готова!
Раніше ми писали також, як приготувати смачну шинку зі свинячої рульки, щоб вона вийшла рожевою, як магазинна.