Готуємо ідеальний вершковий сир Маскарпоне вдома. Просто візьміть масло і молоко
Італійський вершковий сир Маскарпоне використовується як для солодких так і для солоних страв, найвідомішим з яких є десерт з унікальним смаком - Тірамісу. Виявляється, приготувати сир вдома не так вже й складно. Для цього знадобиться тільки два базових інгредієнта - молоко і вершкове масло.
Як це зробити, розповіла блогер Alina FooDee.
Дуже важливо, щоб молочні продукти були якісними і натуральними.
Інгредієнт:
- Вершкове масло жирністю 82% - 80 г
- Молоко жирністю 2,5% або 3,2% - 350 г
- Лимонний сік - 1 десертна ложка (можна додавати по 1 ч. л. - все залежить від ваших смаків)
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1 щіпка
Покрокове приготування сиру
Нагрійте молоко і вершкове масло, але ні в якому разі не кип'ятіть. Збийте блендером до повної однорідності протягом 4-5 хвилин.
Поставте на маленький вогонь. Додайте цукор, сіль, лимонний сік (краще частинами).
Важливо не доводити масу до кипіння. Як тільки побачите, що маса починає зтворожуватися, знімайте з вогню. Залиште на 5 хвилин, щоб сирна маса відокремилася від сироватки.
Друшляк вистеліть 6-8 шарами марлі, процідіть масу. Залиште на 4-5 годин, щоб стекла все сироватка. Домашній вершковий сир готовий.
Раніше блогер також розповіла, як приготувати сир Філадельфія вдома.
Також ми писали, як приготувати йогурт без використання йогуртниці і навіть закваски.